Inspiratie: NYC Dance Project

Ballet, wat is dat toch een prachtige kunstvorm.

Mijn oudste dochter danst al sinds groep 3 en krijgt er, gelukkig, nog steeds geen genoeg van. Regelmatig ben ik in de les te vinden om foto's te maken. Ik kan er naar blijven kijken.

 

Twee Amerikaanse fotografen, Ken Brower en Deborah Ory,  hebben er een project van gemaakt om de elegantie, sierlijkheid en kracht van balletdansers vast te leggen. Op hun site NYC Dance Project zie je werkelijk de mooiste plaatjes van de internationale sterren voorbij komen. 

 

Ik vind het vooral mooi hoe zij de beweging van de dansers vangen in een stil moment. De combinatie van de kostuums, de elegantie van de dansers en het prachtige licht zorgen ervoor dat de dansers lijken te zweven. Inspirerend!

Vergeet ook niet om het prachtige filmpje op hun site te kijken. Werkelijk adembenemend mooi.

 

Je kunt je voorstellen hoe blij ik was toen ik het bijbehorende fotoboek 'The Art of Movement' kado kreeg voor mijn verjaardag. Ook van dit boek kan ik geen genoeg krijgen.