Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd

Om mijzelf en mijn fotografie te blijven ontwikkelen, probeer ik ook elke dag weer nieuwe dingen te leren. Dat doe ik bijvoorbeeld door online trainingen te volgen, door nieuwe dingen uit te proberen of door workshops te volgen. 

 

Zo heb ik afgelopen zondag de workshop Kinder- en tienerportretten gevolgd bij Iris Schoonus. Het was een heel inspirerende en leerzame middag. We waren in totaal met vier fotografen waardoor er alle tijd en ruimte voor iedere deelnemer was. 

 

Aan het begin van de workshop vertelde Iris meer over haar werk en over haar werkwijze. En dat deed ze vooral vanuit een praktische insteek. Het ging over hoe je het daglicht naar je hand kunt zetten en bijvoorbeeld waar je op moet letten qua poses.

 

In het tweede deel van de workshop mochten we in tweetallen zelf aan de slag. Dit was het moment om de tips van Iris in praktijk te brengen.

Iris had twee modellen geregeld. Eerst ging ik met Thimo aan de slag en daarna met Kyra (met dank aan de moeder van Kyra voor de achter-de-schermen foto).

Er was voldoende tijd om verschillende opstellingen en outfits te proberen. Het was keihard werken, maar tegelijk gaf het mij heel veel energie en inspiratie.

 

Ik heb veel geleerd en vooral ook veel inspiratie opgedaan voor mijn eigen shoots. Dus ik ga snel weer zelf aan de slag om al die inspiratie in de praktijk te brengen!