Inspiratie: Annie Leibovitz

Voor inspiratie kijk ik ook veel naar andere fotografen. Een fotograaf waar je niet omheen kunt is natuurlijk Annie Leibovitz. 

 

Wat mij heel erg aanspreekt aan haar foto's is het concept achter elke foto en de kracht en schoonheid die haar foto's uitstralen. 

 

Een paar jaar geleden kwam ik het boek 'Annie Leibovitz at work' tegen. Dit boek bevat veel van haar iconische foto's, maar ook de verhalen achter die foto's. En met name dat laatste maakt dit boek wat mij betreft zo interessant. Ik ben gek op de verhalen en gedachtes achter de foto's.

 

Het tweede boek dat ik van Annie heb is nog niet zo heel lang uit. Het heet 'Annie Leibovitz - Portraits 2005 - 2016'.  Dit boek geeft een overzicht van haar portretten uit deze periode. Ik kan er naar blijven kijken, prachtig is het!

 

Ook online kan je veel van haar werk vinden en op youtube staan verschillende achter-de-schermen filmpjes.

Ik heb hier een paar van mijn favoriete links verzameld:

Shoot met Disney thema

Shoot met thema 'Alice in Wonderland' 

Pirelli kalender (achter de schermen filmpje)