Shoppen voor je shoot

Je hebt binnenkort een fotoshoot en je hebt met behulp van mijn kledingadviezen al wat outfits uitgezocht.

Maar je bent ook nog op zoek naar iets speciaals, iets extravaganten, iets vintage...

 

Zoals je misschien wel weet heb ik in mijn studio een flinke collectie van vintage kleding in allerlei kleuren. Deze kleding mag jij ook gebruiken tijdens jouw shoot. 

Maar wat nou als je zelf ook graag op zoek gaat naar zo'n mooi kledingstuk, zodat je het ook na de shoot nog kunt gebruiken? Waar haal je deze kleding vandaan? 

 

De eerste mogelijkheid is om bij tweedehands kledingwinkels te gaan kijken. Elke grote stad heeft er wel een aantal.

Je weet nooit wat je daar zult aantreffen. Soms zit er helemaal niks voor je tussen, maar soms kan je er echt een pareltje op de kop tikken. Het voordeel is dat je de kleding kunt zien en passen. Het nadeel is dat je van tevoren niet weet of er wat tussen zal zitten voor je, dus het kan wel wat tijd kosten.

In Amersfoort kan je bijvoorbeeld eens kijken bij Second Lifestyle Amersfoort, Women2Day en Pearls&Roses. Ook bij Emmaus en bij de kringloop kan je zomaar iets moois tegenkomen.

 

Een andere mogelijkheid, en die gebruik ik heel vaak, is om op Marktplaats te gaan zoeken. Daar vind je de prachtigste jurken, tops en rokken voor hele leuke prijzen. Het voordeel van Marktplaats is dat je vanuit je luie stoel kunt shoppen. Je kunt filteren op maat, kleur, type kleding, merk, stof en ga zo maar verder. En meestal valt er over de prijs wel te onderhandelen. Zo heb ik eens voor 35 euro een prachtige baljurk met heel veel tule gekocht. En toen kreeg ik er als bonus ook nog een hoepelrok bij om er onder te doen.

Het nadeel is dat je altijd verzendkosten hebt en dat je het kledingstuk niet kunnen passen of bekijken als je het laat opsturen. Nog een nadeel is dat het heel erg verslavend kan zijn, hahaha. 

 

De meestgebruikte zoektermen door mij op marktplaats zijn:

- tule en tulle

- jurk kant

- top kant

- paillet

- jurk glitter

- galajurk

- cocktailjurk

- petticoat

 

Ook zoek ik vaak op kleur. Bijvoorbeeld jurk crème, jurk poederroze, jurk nude.

En het klinkt misschien gek, maar ik zoek ook wel eens op trouwjurk. Want een witte jurk kan je makkelijk een vintage uitstraling geven door hem met thee te kleuren. En dan lijkt het ook meteen geen trouwjurk meer.

Ik zoek alleen op 'zo goed als nieuw' of 'gedragen' kleding. Dat scheelt een boel advertenties van bedrijven op marktplaats.

 

Bedenk dat het voor de fotoshoot niet erg is als de kleding iets te groot is. Met klemmen en spelden zorg ik er voor dat de kleding perfect zit tijdens de fotoshoot.

 

Ik wens je heel veel shopplezier!

 

Wil je meer informatie ontvangen over welke kleding je mee moet nemen naar een shoot, stuur me dan een mail: info@jennybergwerff.com